Raspisan konkurs za izbor najbolje ideje za urbane šume

Foto Ilustracija: Pixabay

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, u saradnji sa JP „Srbijašume” – Šumsko gazdinstvo „Beograd”, u okviru projekta „URBforDAN” objavio je konkurs za izbor najbolje ideje za urbane šume pod nazivom „Najbolja ideja za Avalu”. Projekat Evropske unije „URBforDAN” traži kreativne ideje za naše urbane šume, a ograničenja za kreativnost ne postoje.

Cilj konkursa je da organizator pronađe najbolje ideje za suštinski i formalni dizajn novih održivih rešenja u području zaštićenog prirodnog dobra Avala koji će promovisati njeno očuvanje i istovremeno stvoriti harmoniju i razumevanje među različitim grupama korisnika.

Kao deo projekta „URBforDAN”, partneri na projektu će područje zaštićenog prirodnog dobra Avala, kao i područje Šuplja stena, obogatiti i opremiti predlozima specifičnih aktivnosti i/ili predlozima o urbanoj opremi (putokazima, klupama, stolovima, senicima, informativnim tablama).

Konkurs je otvoren do 30. oktobra 2020. godine, što je ujedno i krajnji rok za podnošenje prijava (do ponoći). Rezultati konkursa će biti objavljeni do 15. novembra 2020, a pobednici će putem imejla biti obavešteni o rezultatima i neophodnim detaljima.

Za više informacija pogledajte ovde,

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti