Raspisan Javni poziv za unapređenja energetske efikasnosti – 300 miliona dinara za javne objekte

Foto-ilustracija: Unsplash (Annie Gray)

Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja u gradovima i opštinama u Srbiji.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava za koje jedinice lokalne samouprave mogu da konkurišu iznosi 300 miliona dinara, pri čemu je rok za slanje prijava na Javni poziv 25. maj ove godine.

“Ovaj projekat predstavlja nastavak zajedničkog rada Ministarstva i lokalnih samouprava na unapređenju energetske efikasnosti, koja je od ključnog značaja za povećanje energetske bezbednosti, energetsku tranziciju Srbije i zaštitu životne sredine”, navodi se u saopštenju.

Za projekte unapređenja energetske efikasnosti u zgradama maksimalan iznos podsticaja je 30 miliona dinara, pri čemu u opštinama čiji je stepen razvijenosti ispod 50 odsto republičkog proseka država može finansirati i do 100 odsto vrednosti projekta, a u ostalim do 70 odsto.

Za unapređenje energetske efikasnosti modernizacijom sistema javnog osvetljenja finansiraće se do 20 odsto vrednosti projekta, a maksimalno do 4.500.000 dinara, dodaje se u saopštenju.

Za više informacija pogledajte ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti