Raspisan javni konkurs u oblasti zaštite životne sredine

ministarstvo-poljoprivrede rtv.rs

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije raspisalo je 29. maja 2015. godine Javni konkurs za sufinansiranje projekata udruženja i drugih organizacija civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2015. godini.

Kako je navedeno, cilj ovog konkursa je unapređenje zaštite životne sredine i jačanje javne svesti o ovom pitanju, dok su prioriteti zaštita voda, zaštita zemljišta, upravljanje otpadom, ublažavanje klimatskih promena, sprovođenje Arhuske konvencije.

Na konkurs se mogu prijaviti udruženja, zadužbine i fondacije koje deluju na teritoriji Republike Srbije, a koji imaju potrebne kapacitet za sprovođenje projekta i čija je oblast delovanja zaštita životne sredine. Svi navedeni projekti moraju se završiti do 30. novembra 2015. godine, a mogu se odnositi samo na jednu tematsku oblast. Osim toga, jedna organizacija može predložiti samo jedan projekat.

Ukupna vrednost projekta iznosi 20 miliona dinara, a najveća dodeljena suma po projektu je 900 hiljada dinara. Rok za podnošenje prijava je 15. jun 2015. godine.

Sandra Jovićević

foto: rtv.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti