Raspisan drugi međunarodni konkurs MIKRO EKO KUĆA 2022

Foto: MIKRO EKO KUĆA 2022 Promo

Udruženje Ekokultplus, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i Magazin za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA, raspisuju Drugi međunarodni arhitektonski konkurs za idejno arhitektonsko rešenje na temu MIKRO EKO KUĆA 2022.

Drugi međunarodni arhitektonski konkurs MIKRO EKO KUĆA 2022 namenjen je mladim arhitektima, dizajnerima, pejzažnim arhitektima i primenjenim umetnicima starosti do 30 godina i studentima fakulteta iz navedenih oblasti.

Koncept mikro kuće predstavlja jedinstvene arhaične objekte locirane u prirodi, koji su teorijski bazirani na ideji o minimalističkoj kući, čiji je fokus na njenim funkcionalnim, formalnim i oblikovnim aspektima, ali i na socijalnim pitanjima. Ona predstavlja mogući odgovor na pitanje o egzistencijalnom minimumu za boravak.

Budući da ne postoji ograničenje po pitanju mesta postavljanja objekta, on se može smestiti na hipotetičkoj lokaciji bilo koje veličine, u gradu ili na selu, bilo gde na svetu.

Rok za predaju radova je 1. septembar, a proglašenje pobednika zakazano je za 7. oktobar 2022. godine.

Ukupan fond nagrada iznosi 4.000 evra i to 2.000 evra za prvo mesto, 900 evra za drugo i 500 evra za treće mesto. Uz to, učesnicima će biti dodeljeno četiri puta po 150 evra u formi specijalnih novčanih nagrada, kao i specijalna priznanja i sertifikati o učešću.

Sva pitanja u vezi konkursa možete postaviti na konkurs@congress-saee.com

Više o konkursu saznajte OVDE.

Izvor: EKO KUĆA

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti