Novi Sad: Raspisan javni poziv za ugradnju solarnih panela na porodičnim kućama

Foto-ilustracija: Pixabay (Colmkay)

Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novog Sada raspisala je javni poziv za učešće građana u sprovođenju mere energetske sanacije putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe na porodičnim kućama za 2022. godinu.

Predmet sufinansiranja obuhvata nabavku solarnih panela snage koja nije veća od odobrene snage mernog mesta, nabavku invertera, pratećih nosača panela, dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije i ostale neophodne instalacije za proizvodnju električne energije i priključenje na distributivni sistem.

Sufinansiranje se takođe odnosi na ugradnju solarnih panela, invertera pratećih nosača panela, dvosmernog mernog uređaja za merenje predate i primljene električne energije i ostale neophodne instalacije za proizvodnju električne energije i priključenje na distributivni sistem, zatim izradu neophodne tehničke dokumentacije, izveštaja izvođača radova o ugradnji solarnih panela, invertera i prateće instalacije za proizvodnju električne energije, kao i izveštaja o ugradnji mernog mesta koji je u skladu sa zakonom i propisima distributera neophodan prilikom priključenja na distributivni sistem.

Maksimalni iznos sredstava koji se dodeljuje, predstavlja manji iznos od 50 odsto od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om, a maksimalno  420.000,00 dinara sa PDV-om i manji od iznosa koji se dobija množenjem snage panela u kW iz dostavljene profakture, sa  iznosom od 70.000,00 dinara sa PDV-om.

Za solarne panele kapaciteta preko 6  kW razliku do ukupne vrednosti radova prema predračunu izabranog privrednog subjekta snosiće domaćinstva.

Javni poziv je otvoren zaključno sa danom  23.06.2022. godine. Neophodnu dokumentaciju možete preuzeti OVDE, a više o konkursu saznajte OVDE.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti