Pušten u rad rezervoar za vodosnabdevanje u Preševu

Foto: srbija.gov.rs

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić izjavio je juče na svečanosti povodom puštanja u rad novog rezervoara za vodosnabdevanje u Preševu da se udruženim snagama države, lokalne samouprave i donatora može unaprediti život građana u svakoj opštini u Srbiji.

Ružić je istakao da se realizovanjem ovog projekta rešava problem snabdevanja vodom lokalne zajednice u narednih 40 godina, i dodao da je Preševo podnelo veliko breme migracionog pritiska, zbog čega je i lokalna infrastruktura dodatno amortizovana.

Svečanosti povodom puštanja u rad novog rezervoara, pored ministra, prisustvovali su i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić, koji su se sastali i sa predsednikom opštine Preševo Šćiprimom Arifijem.

Izgradnju novog i renoviranje starog rezervoara zajedno su finansirali USAID, UNDP i Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, kao i opština Preševo i Vlada Japana, navodi se u saopštenju Minisatrstva državne uprave i lokalne samouprave.

izvor: srbija.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti