Hrvatska osigurala dodatna sredstva za izgradnju reciklažnih dvorišta

Foto: mzoip.hr

Ministarstvo zaštite životne sredine i energetike Hrvatske osiguralo je dodatnih 70 miliona kuna EU sredstava za sufinansiranje projekata izgradnje reciklažnih dvorišta. Prihvatljivi podnosioci zahteva su sve jedinice lokalne samouprave, a javni poziv će trajati do iskorišćenja sredstava.

Javni poziv za sufinansiranje projekata izgradnje reciklažnih dvorišta za jedinice lokalne samouprave objavljen je u martu ove godine i za tu namenu je bilo osigurano 144,5 miliona kuna kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“. Radi značajnog interesa podnosioca, Ministarstvo zaštite životne sredine i energetike je osiguralo i dodatna sredstva. Na internet stranici Strukturni fondovi stoga su objavljene III izmene Poziva za građenje reciklažnih dvorišta kojima je vrednost ovog Poziva povećana za dodatnih 70 miliona kuna i sada iznosi 214,5 miliona kuna.

Inače, na javni poziv za građenje reciklažnih dvorišta od njegovog otvaranja do sada je stiglo 67 prijava, a donesene su 42 odluke o finansiranju u ukupnom iznosu od 110,3 miliona kuna.

izvor: mzoip.hr

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti