Prvo srpsko preduzeće ušlo u sistem dobavljača za Dženeral elektrik

 

Foto: Unimet

Nakon zaokruženog procesa programa „Dan dobavljača Dženeral elektrik“, kompanija je u svoj sistem dobavljača uključila lokalnu kompaniju Unimet. Domaće preduzeće Unimet u prvoj fazi saradnje isporučivaće 5 svojih mašinskih proizvoda za GE Power fabriku u Mađarskoj, sa postepenim potencijalom za isporuku i za ostale GE power fabrike u Evropi i u svetu. Ono što je Unimet izdvojilo od ostalih lokalnih preduzeća na tržištu, posle realizovanog Dana dobavljača GE, jeste izuzetno visok kvalitet proizvodnje, stabilne finansije u poslovanju, visoki EHS standardi i konkuretna cena proizvoda. Povećanjem obima saradnje Unimeta sa GE ostvaruju se pretpostavke za jačanje lokalnog preduzeća i tendenciji povećanja izvoza iz Srbije.

„Naš proces uključivanja novih dobavljača u sistem GE nabavke ne ide brzo ali nudi velike potencijale za razvoj dobavljača unutar sistema nabavke“, izjavio je Gaetano Masara, generalni direktor Dženeral elektrika za Jugoistočnu Evropu, prilikom susreta sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave, Anom Brnabić.

– Vrlo nam je važno da je naš projekat pokrenut 2015. godine u saradnji sa relevantnim državnim institucijama pokazao rezultate i što smo uspostavljanjem saradnje sa Unimetom u svoj sistem dobavljača uključili kvalitetnu kompaniju sa srpskog tržišta. Pokazalo se u toku procesa širenja mreže dobavljača da na ovom tržištu ima dosta malih i srednjih preduzeća koja imaju proizvodne potencijale, kvalitet rada i cene koje su konkurentne na zahtevnom globalnom tržištu. Unimet je jedno od 70 preduzeća koje je pokazalo da ima potencijale da zadovolji naše visoke kriterijume poslovanja po pitanju kvaliteta proizvoda, količine proizvodnje, cene i uslova isporuke. Verujemo da ćemo u budućnosti videti u našem sistemu dobavljača i druge srpske kompanije – dodao je Masaro, koji se ujedno i zahvalio na saradnji koju su u realizaciji projekta imali od ministarstava državne uprave i lokalne samouprave, ministarstva privrede, Privredne komore Srbije, kao i NALED-a.

– Biti jedan od dobavljača GE isto je što i međunarodna oznaka kvaliteta. Sigurna sam da će Unimet biti pouzdan partner GE i verujem da će se saradnja i proširiti u narednom periodu. Za Srbiju je ovo pozitivan znak jer nas partnerstvo sa GE vodi direktno na zahtevno internacionalno tržište. Pokazali smo da domaće kompanije kvalitetom svojih proizvoda, obimom proizvodnje, odnosom cene i kvaliteta mogu da pobede u utakmici u kojoj učestvuju najbolji. Vlada Srbije nastavlja da radi na tome da podstiče izvoz na strana tržišta i ohrabruje domaće kompanije da se takmiče i pobeđuju, jer je očigledno da imamo kvalitete koji se traže i prepoznaju. Očekujem da se u narednim mesecima i drugi domaći dobavljači uključe u sistem nabavki General Electrica – izjavila je Ana Brnabić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

Dan dobavljača GE pokrenut je 2015. godine u cilju uključivanja srpskih preduzeća i jačanja proizvodnih kapacitata i podsticanje izvoza odabranih domaćih kompanija u proces globalne nabavke Dženeral eletrika.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti