BOSCH lansirao nove toplotne pumpe (FOTO)

Kompanija BOSCH je na tržište izbacila nove, inovativne toplotne pumpe vazduh-voda BOSCH Compres 6000 AW i BOSCH Compress 3000 DWF.

Kada je reč o toplotnoj pumpi BOSCH Compres 6000 AW, najtiša je u klasi, a predstavlja idealno rešenje za grejanje, proizvodnju tople vode i aktivno hlađenje. Compress 6000 AW sistemi se sastoje od jedne spoljne jedinice i jedne unutrašnje jedinice u četiri različite varijante različite namene, savršeno pogodne za svaki zahtev (Hibridni AWB, Električni AWE, Kompaktni AWM i Kompaktni solarni AWMS). Pumpa poseduje visoku energetsku efikasnost (COP do 5.1), veliki raspon snage (od 15 do 17 kW), dvostruko rotirajući kompresor visoke efikasnosti, integrisani IP modul za internet povezivanje i posudu za kondenzat i pametni električni kabl. Moguće je i daljinsko upravljanje pomoću aplikacije.

Toplotna pumpa BOSCH Compres 3000 DWF služi za grejanje sanitarne vode. Zapremina rezervoara iznosi 270 litara, poseduje integrisani elektro grejač za podršku sistema, integrisani izmenjivač toplote za povezivanje na druge sisteme grejanja – solarni sistem ili na neki drugi postojeći sistem grejanja, rashladni krug sa ekološkim freonom, integrisan je ventilator za dovod i odvod vazduha, postoji mogućnost usisavanja vazduha iz prostorije ili spolja, kao i mogućnost izbora režima rada, vremensko programiranje, podešavanje temperature vode ili vazduha pri kojoj će se aktivirati električni grejač. Koeficijent performansi COP = 4.3, što znači da toplotna pumpa za 1 kW ulazne električne energije proizvede 4.3 kW izlazne toplote, odnosno 3.3 kW energije se besplatno generiše iz okolnog vazduha, što znači da se potrošnja električne energije smanjuje za preko 75 odsto.

Detaljnije specifikacije novih Bosch-ovih proizvida pogledajte u katalogu koji možete da skinete ovde.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti