Prostorni plan za Rio Tinto usvojen nakon procene uticaja na životnu sredinu

Foto-ilustracija: Pixabay

Pedsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je prostorni plan posebne namene za projekat Rio Tinto usvojen nakon javnog uvida i izveštaja o proceni uticaja na životnu sredinu.

Brnabić je u završnici plenarne sednice Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji istakla da prostorni plan nije usvojen bez osnova, naglasivši da će taj projekat, koji je jako važan za Srbiju, biti urađen po najvišim standardima.

Ona je naglasila da će lokalno stanovništvo u svakom trenutku moći da ima informacije o tom projektu, pri čemu je uputila poziv predstavnicima tog sektora da sa njom porazgovaraju o tome.

Premijerka je, odgovarajući na pitanje o zelenoj tranziciji, navela da su za neke stvari potrebni i kompromisi, da vidimo šta želimo da uradimo i koji je naš plan, a ne da smo protiv svega što se predlaže.

Brnabić je, odgovarajući na pitanje o izveštaju Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ o pandemiji, najavila da će taj dokument biti urađen kada se završi pandemija.

Kada je reč o digitalizaciji, ona je rekla da će najpre biti završena digitalizacija prosvete, jer je dogovorena pre pandemije, a da će onda biti započeta digitalizacija zdravstva.

Izvor: Vlada Srbije

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti