Proširenje saradnje AP Vojvodine i Italije u oblastima zaštite životne sredine i zdravstva

 

Foto: Autonomna Pokrajina Vojvodina
Foto: Autonomna Pokrajina Vojvodina

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je juče ambasadora Republike Francuske Frederika Mondolonija sa kojim je razgovarao o uspostavljanju i inteziviranju saradnje AP Vojvodine sa francuskim regijama u oblastima privrede, kulture, obrazovanja, zdravstva i zaštite životne sredine.

Ocenivši da je za pokrajinu jedno od najvažnijih pitanja ekonomska saradnja sa Francuskom, predsednik Mirović je istakao da u AP Vojvodini francuske kompanije zapošljavaju 6000 ljudi.

Sagovornici su se saglasili da je privredna saradnja ključni faktor, da postoji potencijal za proširenje i u oblastima zaštite životne sredine i zdravstva, te da je u zajedničkom interesu da se realizuje saradnja AP Vojvodine sa Departmanom Valdoaz i obnovi sa regionima Bretanja i Rona – Alpi.

– Na planu međunarodne saradnje naši prioriteti vezani su i za regione Evropske unije i tu ima potencijala za saradnju sa francuskim regijama u brojnim oblastima od zajedničkog interesa, rekao je predsednik Mirović i dodao da su temelj budućih odnosa dobre istorijske i prijateljske veze dva naroda.

Ambasador Mondoloni izrazio je zahvalnost predsedniku Miroviću na podršci koju Pokrajinska vlada pruža Francuskom institutu u Srbiji i negovanju francuske kulture i jezika što je, kako je naglasio, u duhu AP Vojvodine.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti