Prokuplje – Potpisano 120 ugovora za energetsku sanaciju kuća i zgrada

Foto: Masonry photo created by jcomp – www.freepik.com

U Prokuplju je počela realizacija projekata energetske sanacije zgrada i privatnih objekata, potpisano je 120 ugovora čija je vrednost 14.700.000 dinara. 

“Uručeni su ugovori izvođačima radova, a narednih dana oni će biti potpisani i sa fizičkim licima. Ukupno će biti potpisano 120 ugovora čija je vrednost 14.700.000 dinara, što je polovina od 30 miliona  opredeljenih za realizaciju ovog programa u Prokuplju. Projekat se odnosi na nekoliko komponenti koje su od velikog značaja za građane Prokuplja, za grad i državu Srbiju, jer će uštede u energiji doneti korist svima, posebno sada u vreme velike energetske krize”, rekao je Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

Opredeljena sredstva biće iskorišćena za sanaciju spoljašnje izolacije objekata, omotač i stolariju na objektima, kao i ugradnju kotlova i toplotnih pumpi.

Kako je istakao gradonačelnik najveće interesovanje je bilo za finansiranje zamene stolarije, za to je potpisano 109 ugovora.

“Predstoji nam još jedan Javni poziv do kraja ove i početka naredne godine, a pored spoljašne izolacije objekata, sredstva iz ovog programa namenjena su i za ugradnju solarnih panela, kotlova i toplotnih pumpi”, dodao je Aranđelović.

Gradonačelnik je ovom prilikom pozvao građane da na vreme pripreme dokumentaciju i konkurišu na nekom od narednih Javnih poziva.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti