Prokuplje: Raspisan Javni poziv za sufinansiranje mera energetske efikasnosti

Foto-ilustracija: Pixabay

Grad Prokuplje je u okviru sprovođenja mera energetske efikasnosti raspisao Javni poziv za subvencionisanje sredstava za toplotnu izolaciju namenjenu vlasnicima kuća i stanova.

Kako se navodi na sajtu grada za ove namene izdvojeno je 30 miliona dinara budžetaskih sredstava, a građani će učestvovati sa 50 odsto.

Sredstva su namenjena za zamenu stolarije, termičku izolaciju fasada i krovova, nabavku i instalaciju kotlova na biomasu, prirodni gas, toplotnih pumpi i solarnih kolektora.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju vlasnici domaćinstava koji stanuju u porodičnim kućama i stambene zajednice. 

Javni poziv je otvoren do 29. 07. 2022. godine, popunjeni obrazac u tri primerka (original i dve kopije) i prateću dokumentaciju dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom “Prijava za Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije, porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode – NE OTVARATI”, sa punom adresom pošiljaoca na poleđini koverte lično predati na pisarnici Gradske uprave Grada Prokuplja, Nikodija Stojanovića – Tatka br. 2, 18400 Prokuplje, Komisija za realizaciju mera energetske sanacije.

Za više informacija pogledajte ovde.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti