Proizvodnja električne energije u „Kostolcu“ po planu

kostolac balkanmagayin.net

PD „TE-KO Kopovi Kostolac“ izdalo je saopštenje u kojem je navedeno da proizvodni blokovi termoelektrane „Kostolac“ proizvode električnu energiju kao što je planirano, dok se sa otkopavanjem otkrivke zaostaje.

U saopštenju je navedeno da su četiri bloka TE „Kostolac“ od početka ove godine proizvela 3,2 miliona kWh električne energije, odnosno 1 odsto više nego što je planirano. Posebno je istaknuto da je termoelektrana „Kostolac 1“ proizvela preko milion kWh električne energije, što je 4 odsto više nego što je planirano. Osim toga, rečeno je i da su oba bloka termoelektrane „Kostolac“ među najpouzdanijim i energetski efikasnijim u sistemu JP „Elektroprivreda Srbije“.

Kada je reč o proizvodnji uglja na Površinskom kopu „Drmno“ proizvodnja uglja je iznad planirane za oko 2 odsto. Takođe, termoelektranama je isporučeno oko 4,6 miliona tona lignita, a na deponijama ima dovoljno zaliha.

Što se tiče otkopavanja otkrivke, u prvih šest meseci ove godine otkopano je 16,8 miliona kubnih metara, što je za 17 odsto manje od plana.

Sandra Jovićević

foto: balkanmagazin.net

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti