Program podrške snažno zeleno: Konkurs za organizacije civilnog društva

Foto: Promo

Bavite se zaštitom životne sredine i klimatskim promenama u svojoj zajednici? Zainteresovani ste da pratite i svojim radom unapredite lokalne zelene javne politike? Brinu vas klimatske promene, zagađen vazduh, previše otpada, način na koji se ponašamo prema prirodi i rekama? Imate jasnu ideju kako se ovi problemi mogu rešiti? Građani su vam važan saradnik u tom poslu?

U tom slučaju – ovo je konkurs za vas! 

Prijavite se za učešće u Programu podrške civilnom društvu za zaštitu životne sredine i održivi razvoj zajednica Snažno zeleno u kojem ćemo zajedno raditi na razvijanju i sprovođenju zelenih projektnih ideja koje će unaprediti kvalitet života u vašoj zajednici. Sada kada je otvoren Klaster 4 i Poglavlje 27 u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, uloga lokalnih zajednica je naročito važna u zaštiti i unapređenju životne sredine i zato ćemo zajedno raditi na njenom jačanju.

Na konkurs se mogu projaviti registrovana udruženja, fondacije ili zadužbine koje imaju godišnji promet manji od 50.000 evra i trenutno nisu korisnici finansijske podrške iz programa Evropske unije, kao ni korisnik finansijske podrške u okviru drugih programa koji se finansiraju iz sredstava Evropske unije. 

Više o programu i kako se prijaviti pogledajte ovde.

Izvor: Beogradska otvorena škola

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti