Produžen rok za prijavu na izazov za upravljanje biootpadom

Foto-ilustracija: Unsplash (Joshua Hoehne)

Zbog novonastale situacije izazvane epidemijom koronavirusa u Srbiji, rok za prijavu na „Izazov za upravljanje biootpadom“ koji je pokrenuo Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, i uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), produžen je do 15. maja 2020. godine, do 17 časova.

Sve zainteresovane strane dodatne informacije mogu dobiti na virtuelnim info danima koji će se održati 15. i 29. aprila.

Javni poziv za učešće u “Izazovu za upravljanje biootpadom“ otvoren je 10. marta 2020. i prvobitni rok za prijavu inovativnih rešenja za upravljanje biorazgradivim otpadom, posebno otpadom od hrane i kuhinjskim otpadom, kao i zelenim otpadom iz parkova i bašta, bio je 22. april 2020.

Pročitajte još:

Inovativne ideje za efikasnije upravljanje otpadom od hrane i zelenim komunalnim otpadom mogu da prijave lokalne samouprave, javna preduzeća, naučno-istraživačke institucije i organizacije civilnog društva. Timovi čija rešenja budu odabrana sarađivaće sa stručnim mentorima, a najboljih pet će dobiti sufinansiranje kako bi primenili svoje ideje u praksi. Takođe će učestvovati u studijskim posetama Švedskoj, gde će iz prve ruke učiti iz najboljih evropskih primera. Ova rešenja doprineće smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte (GHG), povećanju upotrebe obnovljivih izvora energije i promociji principa cirkularne ekonomije.

Više informacija o uslovima učešća u izazovu i uputstva za prijavu na virtuelne info dane dostupno je na sajtu.

Izvor: Ministarstvo zaštite životne sredine

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti