Privredna komora Vojvodine i Visoka poslovna škola strukovnih studija ozvaničile saradnju (FOTO)

Foto: Promo

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i direktor Visoke poslovne škole strukovnih studija (VPŠSS) dr Jelena Damnjanović potpisali su u ponedeljak, 26. juna 2017. godine Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji u Novom Sadu.

Cilj potpisivanja Sporazuma jeste uspostavljanje dugoročne poslovne saradnje, koja podrazumeva zajednički rad na realizaciji studijskih programa, povezivanje sa privrednim subjektima u cilju obezbeđivanja stručne prakse za studente VPŠSS.

– Sporazumom su obuhvaćena i zajednička istraživanja, rad na projektima, kao i organizacija stručnih i naučnih skupova. Jedan od prioritetnih ciljeva PKV je uvezivanje nauke i privrede, kako bi se ojačao privredni ambijent na prostoru AP Vojvodine – rekao je predsednik Vučurević.

Da je današnje potpisivanje Sporazuma značajno i za VPŠSS, rekla je i direktor dr Jelena Damnjanović, istakavši da je VMŠSS jedina visoka poslovna škola na teritoriji AP Vojvodine.

– Zbog toga nam je, kao školi takvog profila, neophodna saradnja sa privredom. Naš cilj, misija i namera jeste da uspostavimo što tešnju saradnju sa preduzećima sa teritorije AP Vojvodine, kako bi naši studenti mogli što pre i što bolje da se pozicioniraju na tržištu rada, tačnije da se zaposle odmah nakon završenih studija – rekla je Damnjanović.

Foto: Promo

Svečanom potpisivanju Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji prisustvovali su i  koordinator za razvoj i privredu VPŠSS prof. dr Biserka Komnenić i koordinator rada udruženja PKV mr Dragomir Đukić.

Visoka poslovna škola strukovnih studija u Novom Sadu ima  tradiciju dugu pola veka. Ova obrazovna institucija prepoznatljiva je na državnom nivou, i kada je u pitanju studijski program, ali i ostvarena poslovna saradnja sa brojnim domaćim i međunarodnim institucijama u oblasti privrede i obrazovanja.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti