PRIJEPOLJE: Požar na deponiji u Stanjevinama (FOTO)

Foto: Prijepolje info

Deponija smeća u Stanjevinama od jutros gori, a jak dim prekrio je dolinu Lima, posebno naselje Zalug. Na terenu su vatrogasci i ekipa JKP „Lim“ koji nastoje da požar lokalizuju.

– Mi smo intervenisali cisternama i natopili vodom deo deponije koji je zahvaćen požarom. Potrebno je da komunalci prekriju taj deo zemljom kako bi bilo više efekta od naše intervencije – rekao je za list „Polimlje“ komandir Vatrogasne jedinice u Sektoru za vanredne situacije Policijske uprave Vujadin Kovačević.

Kako piše isti list, ekipe komunalaca su na terenu, ali je još uvek teško govoriti o obimu požara. Neprijatni miris i dim iz Stanjevina za sada odlaze nizvodno Limom čemu pogoduje lagani vetar koji povremeno duva.

Radnici JKP „Lim“ sa dve i vatrogasci sa jednom cisternom od ranog jutra gase iznenadni požar na deponiji Stanjevine.

– Jutros oko 4 sata javljeno je da gori deponija u Stanjevinama. Mi smo preduzeli odmah sve mere usmerene ka lokalizovanju i gašenju požara a u pomoć su pritekli i vatrogasci Sektora za vanredne situacije Policijske uprave iz Prijepolja. Požar je pod kontrolom i ako ne bude nepredvidljivih situacija za očekivati je da se do kraja dana potpuno ugasi, rekao je za portal „Prijepoljske“ direktor JKP „Lim“ Enis Memišahović.

Foto: Prijepolje info

Po preporuci vatrogasaca komunalci su nasuli deo deponije zemljom, a tri cisterne uporno dovlače vodu kojom se gase delovi deponije zahvaćeni požarom.

– Požar je izbio na strani deponije prema Bistrici, na jedinom mestu koje je zbog terena nešto slabije zaštićeno ogradom. Ulaz na deponiju se zaključava i mi smo jutros pronašli zaključanu kapiju – kaže rukovodilac Radne jedinice Komunalni opbjekti u JKP „Lim“ Dževad Beganović.

Problem pričinjava lagani vetar koji menja pravac pa su delovi grada bliži lokaciji privremene deponije Stanjevine pod dimom.

Foto: Prijepolje info

Saobraćaj na magistralnom putu koji prolazi neposredno uz deponiju se odvija povremeno jednom kolovoznom trakom. Prisutna je patrola Saobraćajne policije koja naizmenično propušta vozila.

Limska dolina je, jutrošnjim požarom na Stanjevinama, okružena vatrom i dimom sa deponija. Naime, već nekoliko dana gori deponija smeća u Priboju a sve se to uklapa na neki način u tužnu istinu Srbije: deponije su sve češće u plamenu.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti