Prijedorska „Toplana“ poziva dužnike

466871Prijedorska „Toplana“ pokrenula je novu akciju pozivanja dužnika da izmire svoje obaveze, jer je zbog velikih dugovanja ovom javnom preduzeću došla u pitanje nabavka energenta za tekuću grijnu sezonu.

Izvršni direktor za pravne poslove „Toplane“ Amira Grahovac rekla je da je poziv upućen dužnicima putem lokalnih medija.  Pored toga, na sve ulaze svih stambenih zgrada u Prijedoru istaknuti su i poziv i spiskovi korisnika i iznosi dugova korisnika koji ne plaćaju redovno usluge grejanja.

Ona je dodala da je pred nadležnim sudovima evidentirano oko 8.000 predmeta protiv korisnika koji „Toplani“ duguju za uslugu centralnog grijanja.

„Nabavka energenta nam zavisi od naplate, a od toga zavisi hoćemo li nastaviti sa grijanjem ili ne“, dodala je Grahovčeva.

Ukupna dugovanja domaćinstava prema prijedorskoj „Toplani“ su 5,1 milion maraka, a kamate 3,4 miliona KM, dok je dug pravnih lica 1,3 miliona KM.

Ranijih godina „Toplana“ je u sličnim situacijama pribegavala isključivanju čitavih ulaza u kojima je naplativost manja od 50 odsto, budući da zbog vertikalnih vodova nije u mogućnosti da isključi stanove pojedinačno.

Izvor: srna.rs

V.V.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti