Prijave za učešće u Nature-Saving Rules takmičenju iz oblasti zaštite životne sredine

Foto: Milisav Pajević

Hike & Cycle platforma poziva učenike i studente širom sveta da se prijave za učešće u Nature-Saving Rules takmičenju iz oblasti zaštite životne sredine i osvoje novčane nagrade.

Takmičenje se održava dva puta godišnje i namenjeno je najboljim i najkreativnijim mladim piscima, odnosno studentima koji podržavaju odgovoran pristup aktivnostima na otvorenom. Nagrada se dodeljuje u vidu stipendije s ciljem podizanja svesti o životnoj sredini među mladima kroz podsticaj.

Kandidati moraju pripremiti listu pravila o zaštiti životne sredine za jednu od sledećih tema: 1. odgovorno kampovanje; 2. kako osigurati da planinari / izletnici ne naude prirodi; 3. preporuke za odgovorno ponašanje blizu vode. Dva odabrana kandidata će dobiti novčane nagrade (stipendije) u vrednosti od 1.500 dolara za prvo mesto i 500 dolara za drugo mesto.

Pravo na prijavu ostvaruju učenici srednjih škola i studenti širom sveta. Prijave se podnose elektronskim putem na e-mail adresu: scholarship@hikeandcycle.com.

Prilikom prijave, kandidati moraju ispoštovati sledeće kriterijume: lista pravila (od pet do deset) je na engleskom jeziku; lista ne sme sadržati više od 400 reči; lista nije plagijat; datoteka je u .doc ili .docx formatu; naziv datoteke je “Nature_Scholarship_Ime_Prezime”.

Kandidat je u obavezi da svoju listu pravila objavi na društvenim mrežama. Rok za prijavu je 11. mart 2018. godine.

Hike & Cycle platforma osnovana je sa ciljem da nauči avanturiste da bezbedno putuju -za sebe i za životnu sredinu. Ona nastoji da minimizira štetu koja nastaje od planinarenja i kampera tokom aktivnosti na otvorenom prostoru.

Više informacija možete pročitati na linku:  https://hikeandcycle.com/scholarship/

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti