Rekonstrukcija i adaptacija grejne mreže Stomatološke ambulante u Starom Priboju

Foto: Wikipedia/Julian Nitzsche

Počeli su radovi na rekonstrukciji i adaptaciji grejne mreže u objektu Stomatološke ambulante u Starom Priboju. Radovi se finansiraju sredstvima koja su Domu zdravlja Priboj odobrena od resornog ministarstva po konkursu.

Rekonstrukcija grejne mreže sa sopstvenim kotlom za električno grejanje će poboljšati uslove za rad i pružanje primarne zdravstvene zaštite, koja će biti kvalitetnija, jer će poboljšati ambijent rada zaposlenih koji pružaju usluge građanima i boravak građana u Domu zdravlja.  Ukupna vrednost radova je 658.908.00 dinara sa PDV-om, a izvodi ih firma ,,Energostatus“ d.o.o. iz Beograda koja je izabrana na tenderu.

Rekonstrukcija grejne mreže doprineće poboljšanju ambijenta rada zaposlenih, jer će posao obavljati u zagrejanim prostorijama-ordinacijama, a i pacijentima bi u zagrejanim čekaonicama bilo prijatnije. Realizacija ovog projekta u krajnjoj meri doprineće poboljšanju zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Priboj.

Poslednja rekonstrukcija ovog objekta izvršena 1989. godine kada je postavljena grejna mreža na daljinsko grejanje preko kotlarnice osnovne škole koja se nalazi u blizini.

S obzirom na to da kotlarnica nije imala dovoljne kapacitete za ovaj vid grejanja ambulanta je 1994. godine isključena sa sistema. Od tada grejanje prostorija je vršeno preko TA peći, a čekaonica putem kalorifera. Ovakav način grejanja nije pogodan ni sa stanovišta zaposlenih ni pacijenata, a ne opravdava ni energetsku efikasnost.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti