Letnja škola na temu “Rod, katastrofe i klimatski rizik”

 

Foto: Summer School
Foto: Summer School

Univerzitet Lund iz Švedske objavio je konkurs za prijavljivanje na učešće u međunarodnoj letnjoj školi na temu “Rod, katastrofe i klimatski rizik” koja će se održati u periodu od 17. do 21. septembra ove godine.

Ciljane oblasti su: ekologija i zaštita životne sredine.

Međunarodna letnja škola na Univerzitetu Lund u Švedskoj na temu „Rod, katastrofe i klimatski rizik“ razmatra takva pitanja konceptualnih i empirijskih veza između odnosa moći i ranjivosti.

Obezbeđuje platformu za istraživače i praktičare koji se sastaju i razgovaraju o ovoj temi u većoj meri.

Četvorodnevna letnja škola od 17. do 21. septembra 2018 uključuje interaktivne sesije između predavača i govornika, uključujući radionice.

Neki od ciljeva ove letnje škole su: doprineti inkluzivnom pristupu u katastrofama, smanjenje rizika i prilagođavanje klimatskih promena, pružanje pedagoške obuke akterima kao što su istraživači i praktičari, istraživanje alata koji mogu koristiti za kreiranje i održavanje rodnom zasićena okruženja.

Kandidati trebaju biti Doktoranti na odeljenju za upravljanje rizicima i socijalnu sigurnost ili druge relevantne postdiplomske studije na priznatim univerzitetima.

CV i motivaciono pismo poslati na mejl adresu: phu_doma.lama@risk.lth.se. a rok za prijavu je 31. jul ove godine. Više informacija o prijavi za letnju školu „Rod, katastrofe i klimatski jezik“ možete pročitati ovde.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti