Predstavljena prezentacija o statusu površinskih voda u Srbiji

StatusVoda sepa.gov.rs

Od 10. do 12. februara 2016. godine u Institutu „Jožef Stefan“ u Ljubljani u Sloveniji održan je naučno-stručni skup „Towards the assessment of ecological status of water bodies in the Sava River Basin“ na kome su učestvovali i predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine Republike Srbije.

Na skupu su učestvovali predstavnici institucija koji su odgovorni za rutinsko praćenje statusa voda u slivu reke Save, a održane su i prezentacije o metodologiji nacionalnih monitoringa i dosadašnjim rezultatima statusa površinskih voda, navedeno je u saopštenju Agencije za zaštitu životne sredine.

Istaknuto je i da su predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine Republike Srbije održali prezentaciju „Monitoring of surface water status in Republic of Serbia“ u okviru koje su predstavljeni rezultati ispitivanja sadržani u publikaciji „Status površinskih voda Srbije – analize i elementi za projektovanje monitoringa“ (2015).

Promocija publikacije „Status površinskih voda Srbije – analize i elementi za projektovanje monitoringa“ u Republici Srbiji planirana je za Svetski dan voda, 22. marta 2016. godine.

Prezentaciju „Monitoring of surface water status in Republic of Serbia“ možete pogledati na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: sepa.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti