Predstavljen softver za energetsku efikasnost Enmasoft u Zvorniku

softver ee srna.rs

U Zvorniku u Bosni i Hercegovini 16. septembra 2015. godine predstavljen je softver Enmasoft koji ima za cilj jačanje lokalnih kapaciteta u oblasti upravljanja i praćenja energetske efikasnosti.

Predstavnik Kancelarije opštine Zvornik za energetsku efikasnost gospodin Aleksandar Jevtić u okviru prezentacije izjavio je da će softver prikupljati podatke za javne objekte na osnovu kojih će se određivati energetska politika opštine Zvornik, odnosno da će se na osnovu prikupljenih podataka određivati mere energetske efikasnosti za javne objekte, kao i finansijski planovi. On je podsetio da opština Zvornik od 2012. godine sarađuje sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) u oblasti energetske efikasnosti.

Predstavnik Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju gospođa Aleksandra Stanivuković dodala je da je cilj softvera i implementacija pojedinih zakona i regulativa iz oblasti energetske efikasnosti. Kako je istakla, opština Zvornik ima održivi energetski akcioni plan već tri godine i uspešno ga sprovodi.

Sandra Jovićević

foto: srna.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti