Predstavljen javni poziv za realizaciju postrojenja na biomasu i biogas u Kruševcu

pks.rs prezentacija

Krajem prošle nedelje u Regionalnoj privrednoj komori Kruševac održana je prezentacija Javnog poziva za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za izgradnju postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase/biogasa.

Cilj ove prezentacije bio je informisanje pojedinaca zainteresovanih za investiranje u ovakve projekte, ali i upoznavanje banaka sa javnim pozivom za realizaciju postrojenja na biomasu i biogas koje je raspisalo Ministarstvo rudarstva i energetike.

Podsetimo, Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije raspisalo je 8. maja 2015. godine Javni poziv za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za izgradnju postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase/biogasa. Javni poziv se sprovodi u okviru projekta „Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Srbiji“, a finansira ga Globalni fond za životnu sredinu i UNDP. Kako je navedeno, cilj projekta je održivo korišćenje energije kroz diversifikaciju izvora energije i razvoj tržišta biomase za korišćenje u energetske svrhe. U planu je izgradnja osam postrojenja za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije iz biomase ili biogasa, a ukupan iznos bespovratnih sredstava iznosi 1,6 miliona dolara. Rok za prijavu je 15. oktobar 2015. godine.

Sandra Jovićević

foto: pks.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti