Predškolci u Smederevu se greju na pelet

Foto: Grad Smederevo

Članice Gradskog veća grada Smedereva, Jasmina Vojinović i Svetlana Mihajlović, su nedavno prisustvovale obeležavanju završetka druge faze projekta sanacije kotlarnice u objektu „Veseli cvetovi“ u sklopu Predškolske ustanove „Naša radost“ na Carini.

U novu kotlarnicu su ugrađeni najsavremeniji, digitalni uređaji, a pošto se kao energent koristi biorazgradiva masa – pelet, zadovoljava i standarde zaštite životne okoline.

Sanacija kotlarnice finansijski je podržana preko Programa EU PRO i sredstvima budžeta grada Smedereva. Ukupna vrednost projekta iznosi 87.628,40 evra, od kojih je 72.585,00 evra donacija EU PRO, a 15.043,40 evra je obezbedio grad Smederevo.

Foto: Grad Smederevo

Sredstva za prvu fazu sanacije objekta, u vidu zamene stolarije i energetske efikasnosti, obezbedila Fondacija „Novak Đoković“.

Kako bi priča bila zaokružena, sredstvima grada Smedereva, biće zamenjen kompletan nameštaj u tom objektu. Takođe, Nacrtom budžeta grada Smedereva predviđena su sredstva za renoviranje zgrade „Monopola“ i objekta u Skobalju, kako bi se proširili kapaciteti za obavljanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja, bez liste čekanja.

Izvor: Grad Smederevo

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti