Poziv opštinama da kandiduju projekte za zaštitu zemljišta

Foto-ilustracija: Unsplash (Jasper Wilde)

Raspisan je javni konkurs za sufinansiranje projekata kojima je cilj očuvanje i zaštita žemljišta kao prirodnog resursa. Na ovaj konkurs mogu da se prijave gradovi i opštine naše zemlje.

Kako je navela ministarka Irena Vujović, biće podržani projekti koji će po realizaciji popraviti kvalitet zemljišta, čime se direktno utiče i na kvalitet životne sredine.

“Na ovaj način dajemo mogućnost za trajni oporavak i očuvanje degradiranog zemljišta. Dužnost i društvena obaveza svih nas jeste da brinemo o zemlji, čuvamo prirodu, da generacijama koje dolaze ostavimo bolje okruženje i tom poslu smo potpuno posvećeni”, poručila je ministarka.

Ona je objasnila da će Ministarstvo sufinansirati do 80 odsto ukupnih sredstava potrebnih za realizaciju projekta za očuvanje i zaštitu zemljišta, a javni poziv će trajati ukupno 20 dana.

“Dali smo kratke rokove, baš kao i prilikom raspisivanja konkursa za zamenu dotrajalih kotlarnica, individualnih ložišta i pošumljavanja, jer životna sredina ne može da čeka”, naglasila je Vujović.

Kako je objasnila cilj je podstaći lokalne samouprave da što pre uđu u proceduru i da, uz podršku države, što pre realizuju projekte.

Za više informacija pogledajte ovde.

Energetski portal

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti