Potrebna donacija za gasnu interkonekciju Niš-Dimitrovgrad

interkonekcija mre gov rs

Državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike gospođa Mirjana Filipović prisustvovala je otvaranju Međunarodnog sajma energetike i Međunarodnog sajma zaštite životne sredine i prirodnih resursa i ovom prilikom govorila o sednici Ministarskog saveta Energetske zajednice u Tirani koja će biti održana 16. oktobra 2015. godine.

Gospođa Filipović je istakla da će Republika Srbija na sednici Ministarskog saveta Energetske zajednice zatražiti veća finansijska sredstva za projekat gasne interkonekcije Niš-Dimitrovgrad. Navela je da je Bugarska već dobila donaciju za ovaj projekat, dok je Srbija dobila samo deo sredstava. Dodala je da očekuje da će se na sednici Ministarskog saveta Energetske zajednice usvojiti i neka pitanja oko kojih je Srbija protestovala, a koja se odnose na objedinjene procedure raznih vrsta dozvola i primenu direktiva o energetskoj efikasnosti.

Ona je ukazala i na značaj Međunarodnog sajma energetike kada je reč o privlačenju investicija u oblast energetike i razvoju privrednih aktivnosti.

Sandra Jovićević

foto: mre.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti