Otvaranje sajma energetike i zaštite životne sredine

Beograd, 14. oktobra 2015 - Ministar rudarstva i energetike, Aleksandar Antic i generalni direktor EPS, Aleksandar Obradovic na otvaranju 11. Medjunarodnog sajma energetike i 12. Medjunarodnog sajma zastite zivotne sredine i prirodnih resursa "Ecofair". FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

U sredu 14. oktobra 2015. godine na Beogradskom sajmu otvoren je jedanaesti Međunarodni sajam energetike i dvanesti Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa „EcoFair“.

Ministar rudarstva i energetike gospodin Aleksandar Antić otvorio je Međunarodni sajam energetike i ovom prilikom izjavio da je u prethodnih godinu dana napravljen veliki pomak kada je reč o srpskoj energetici. On je istakao da je stvoren čvrst zakonodavni okvir za sektor energetike, ojačano nezavisno regulatorno telo, liberalizovano tržište električne energije i gasa. Kako je naveo, u narednim nedeljama biće usvojena podzakonska akta koja su neophodna da bi se proširila ulaganja u oblast obnovljivih izvora energije.

Gospodin Antić je dodao i da će u narednom periodu biti revitalizovano više malih hidroelektrana, reverzibilna hidroelektrana, kao i da će se početi sa izgradnjom nove termoelektrane u Kostolcu i Transbalkanskog koridora.

Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa „Ecofair 2015“ otvorila je državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Stana Božović. Ona je izjavila da je očuvanje životne sredine obaveza svake države čiji je cilj smanjenje negativnih efekata po zdravlje ljudi, biljnog i životinjskog sveta. Kako je istakla, sajam je prilika da se oblast zaštite životne sredine šire afirmiše, kao i da se unapredi saradnja sa privrednim subjektima i nevladinim sektorom.

Na sajmovima učestvuje preko 150 izlagača iz 20 zemalja, a očekuje se oko 7 hiljada posetilaca.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti