Potpisana tri dokumenta u oblasti poljoprivrede sa predstavnicima Kine

Foto-ilustracija: Unsplash (Élisabeth Joly)

U okviru zvanične posete Si Đinpinga, predsednika Narodne Republike Kine Srbiji, potpisana su tri dokumenta u oblasti poljoprivrede.

Reč je o Protokolu o fitosanitarnim uslovima za izvoz svežih borovnica iz Republike Srbije u Narodnu Republiku Kinu, zatim Protokolu o inspekciji, karantinu i sanitarnim zahtevima za izvoz suvih šljiva iz Srbije u Kinu, kao i Memorandumu o razumevanju i saradnji u sprečavanju i kontroli avijarne influence.

Dokumente je potpisao dr Aleksandar Martinović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa direktorom Državne administracije za carinske poslove Narodne Republike Kine Ju Đijenhuom.

Pročitajte još:

,,Saradnja u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije je od velikog značaja za bilateralnu saradnju Srbije i Kine dok se obim trgovine poljoprivrednih prehrambenih proizvoda povećava iz godine u godinu’’, navodi se na sajtu Vlade.

Kako se dodaje, potpisani dokumenti predstavljaju utvrđivanje i još veće osnaženje tradicionalno uspešne i konstruktivne saradnje dve zemlje međusobno vezane čeličnim prijateljskim odnosima.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti