Potpisan ugovor za projekat uštede energije u subotičkoj bolnici

ugovor za projekat u subotici 1

Juče je u prostorijama Pokrajinske vlade potpisan Ugovor o dodeli novčanih sredstava za prvu fazu projekta „Ušteda energije i uspostavljanje stabilne i sigurne proizvodnje pare“ u Opštoj bolnici u Subotici. Ugovor su potpisali pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine gospođa Nataša Pavićević Bajić i direktor Opšte bolnice u Subotici gospodin Goran Bićanin.

Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine gospođa Nataša Pavićević Bajić izjavila je da je subotička bolnica dobar primer kontinuirane implementacije energetske efikasnosti i može služiti kao pokazatelj javnim ustanovama i preduzećima.

Direktor Opšte bonice u Subotici gospodin Goran Bićanin istakao je da su o ovoj ustanovi do sada zamenjeni prozori, urađena revitalizacija parne kotlarnice i ugrađeni solarni kolektori za zagrevanje tople sanitarne vode što je doprinelo povećanju energetske efikasnosti. On je najavio i naredne projekte od kojih su najznačajniji ugradnja toplotnih pumpi za grejanje i hlađenje i rekonstrukcija kotlarnice tako da kao gorivo koristi biomasu.

U okviru prve faze projekta „Ušteda energije i uspostavljanje stabilne i sigurne proizvodnje pare“ u Opštoj bolnici u Subotici biće postavljen gasni parni kotao visokog koeficijenta efikasnosti. Za realizaciju ovog projekta biće izdvojeno 24,4 miliona dinara.

Inače, u aprilu 2013. godine postavljena su 144 solarna kolektora za zagrevanje tople sanitarne vode, a vrednost ovog projekta iznosila je 29 miliona dinara.

Sandra Jovićević

foto: bolnicasubotica.com

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti