Postavljene ekološke info- table na pešačkoj stazi ka Crvenskom jezeru

Foto: Centar za održivu budućnost „Zelena zona“
Foto: Centar za održivu budućnost „Zelena zona“

Udruženje Centar za održivu budućnost „Zelena zona“ prošlog vikenda uspešno je sprovelo prvi deo akcije „Edukativna staza“.

U saradni sa Mesnom zajednicom „Crvenje“ u opštini Knjaževac, duž pešačke staze koja vodi od Crvenskog jezera do mesta Sladunica postavljene su ekološke info- table.

Volonteri i volonterke udruženja Centra za održivu budućnost „Zelena zona“, zajedno sa žiteljima Crvenja, akciju nastavljaju ovog vikenda, kada planiraju da postave dodatne putokaze duž staze, kao i klupe i sto na odmorištu u Sladunici. Organizovaće se i pešačka tura, a za sve učesnike i učesnice na kraju će biti pripremljen i zajednički ručak u selu.

Akciji u nedelju priključiće se i članovi i članice planinarskog društva koje redovno održava celu pešačku stazu Crvensko jezero – Grnčar.

Akcija „Edukativna staza“ se realizuje uz podršku Programa podrške civilnom društvu u oblasti životne sredine (CSOnnect) koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC) uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti