Pošta Srbije besplatno isporučuje poljoprivrednicima seme za prolećnu setvu

Foto-ilustracija: Pixabay

„Pošta Srbije“ besplatno će poljoprivrednicima isporučivati seme Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada za prolećnu setvu dok traje vanredno stanje i epidemija koronavirusa, saopšteno je iz kabineta ministra Milana Krkobabića.

Kako se navodi, s tim u vezi postignut je dogovor između JP „Pošta Srbije“ i novosadskog Instituta koji će otvoriti namensku telefonsku liniju, a „Pošta Srbije“ će naručene količine dostavljati poljoprivrednicima i zadrugama u optimalnom roku.

„To je deo nastojanja da seoskom stanovništvu koje građanima Srbije obezbeđuje osnovne životne namirnice i sirovine za njihovu proizvodnju, olakšamo izuzetno važan sezonski posao – prolećnu setvu“, rekao je Krkobabić.

On je dodao da je „Pošta Srbije“, kao društveno odgovorno preduzeće, prepoznala značaj jedne takve inicijative, u teškim momentima za zemlju i donela odluku da, bez naknade, obezbedi domaćinima seme neophodno za setvu, pružajući na taj način svoj aktivni doprinos rešavanju aktuelnih problema u poljoprivredi.

Izvor: Radio-televizija Vojvodine, Vlada Srbije

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti