Poslednji modni krik – Prva veganska nedelja mode

Kako se sve veći broj poznatih ljudi odlučuje za veganski način života, vreme je da taj pokret osvoji i druge sfere našeg postojanja. Čak i Fashion Week želi da se pridruži ovoj priči.

Foto-ilustracija: Pixabay

Da li ste znali da je Los Anđeles zabranio prodaju i proizvodnju krzna? Upravo zbog tog podatka, ovaj grad je idealni domaćin za prvu ikada Vegansku nedelju mode. Osmislila ju je aktivistkinja za prava životinja Emanuel Rijenda.

“Želim da započnem razgovore i debate unutar industrije, obrazovanjem, uzdizanjem i kreiranjem povezanosti između naših najvažnijih vrednosti – našem poštovanju prema ljudskom životu, životinjskim pravima i prirodnoj sredini”, izjavila je Rijenda.

Sa ciljem stavljanja tačke na svaku vrstu eksploatacije životinja u modnoj industriji, ovaj četvorodnevni događaj će otpočeti 1. februara.

Laureat Nobelove nagrade za mir Robert Lempert će tokom ovog događaja održati govor vezan za klimu unutar Prirodnjačkog muzeja Los Anđelesa. Na modnoj pisti biće predstavljeni komadi ekološki svesnih dizajnera, a uslediće izložba evolucije veganske mode.

Naravno, tu će biti i loža za eksperimentisanje sa veganskom hranom, koju će pripremati najbolji kuvari sveta.

Izvor: Lux Life

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti