Pomoćnik ministra poljoprivrede u poseti Subotici

Foto: Grad Subotica

U okviru radne posete poljoprivrednim stručnim službama, pomoćnik ministra poljoprivrede zadužen za sektor ruralnog razvoja Aleksandar Bogićević sastao se u ponedeljak, 16. septembra u Plavoj sali Gradske kuće, sa predstavnicima grada Subotice i lokalnih udruženja i zadruga pozvanih od strane Poljoprivredne stručne službe Subotica AD. U ime subotičke lokalne samouprave sastanku su prisustvovali Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje i Grgur Stipić, šef Službe za poljoprivredu i poljoprivredno zemljište.

Prošle godine počeli smo da obilazimo poljoprivredne stručne službe u našoj zemlji, a nakon razgovora sa službama iz centralne i južne Srbije krenuli smo da obilazimo i poljoprivredne stručne službe na teritoriji AP Vojvodine, rekao je, obraćajući se medijima, Aleksandar Bogićević.

„To su uobičajene radne posete, organizovane s ciljem da se učvrsti saradnja između poljoprivrednih stručnih službi, kojih je u Srbiji 35, lokalnih samouprava i poljoprivrednih proizvođača. U nekim sredinama ta saradnja postoji, a u nekima je nema ili je nema dovoljno. Upravo zbog toga realizujemo ove posete i sastanke kako bismo uvideli da li ima nekih problema, koje su to poteškoće i kako bismo u budućnosti mogli da ih otklonimo. Našim poljoprivrednicima su najbitniji informacija i edukacija da bi mogli da ostvare svoja prava na subvencije i stručnu pomoć, kako bi poljoprivrednu proizvodnju podigli na što je moguće viši nivo“, istakao je Bogićević.

U okviru današnje posete, Aleksandar Bogićević posetio je i Stipana Šarčevića, na salašu u Starom Žedniku, koji predstavlja primer dobre saradnje poljoprivrednika i stručne službe na terenu.

Izvor: Grad Subotica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti