Položen kamen temeljac za trafostanicu „Lazarevac 4“

U Lazarevcu je položen kamen temeljac za novu trafostanicu „Lazarevac 4“ 35/10 kV, koja će omogućiti razvoj industrijske zone i pouzdanije napajanje električnom energijom za građane i privredu.

Foto: EPS

„Počinjemo gradnju nove 35 kV trafostanice u koju će biti uloženo 150 miliona dinara. U Lazarevcu od 1993. godine nije bilo većih ulaganja u distributivnu mrežu, a sada investicije sa projektima koji su urađeni i započeti, iznose oko 400 miliona dinara“, rekao je Milorad Grčić nakon polaganja kamena temeljca.

On je precizirao da se za potrebe Lazarevca radi i automatizacija upravljanja trafostanicama vredna 120 miliona dinara i da će oba projekta biti završena do kraja godine.

„Ciljevi su nam da Lazarevac dobije sigurno dvosmerno napajanje električnom energijom i da svi građani imaju pouzdano snabdevanje, kao i da osposobimo industrijsku zonu u kojoj se gradi nova TS „Lazarevac 4“, omogućimo da u Lazarevcu bude napravljena jedna velika fabrika i obezbedimo napajanje autoputa „Miloš Veliki“ i koridora „Karađorđe“. Lazarevac će dobiti priključak na autoput i novi koridor, koji povezuje Šumadiju. Opštine Lazarevac, Lajkovac, Ljig, Ub i Obrenovac predstavljaju važnu industrijsku zonu u Srbiji“, rekao je Grčić.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić zahvalio je EPS-u i Miloradu Grčiću na gradnji nove trafostanice, koja je izuzetno bitna za razvoj industrijske zone u Lazarevcu.

„Ova TS je na mestu industrijske zone koja je potrebna Lazarevcu. Imamo odluku Vlade Srbije da se Lazarevac priključi na autoput „Miloš Veliki“ i da kroz Lazarevac prođe koridor „Karađorđe“. Te investicije omogućiće ispunjenje sna Lazarevčana i da kroz nekoliko godina bude iskorenjena nezaposlenost u Lazarevcu“, rekao je Sinđelić.

Kamen temeljac za TS „Lazarevac 4“ položili Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS, Bojan Sinđelić, predsednik opštine Lazarevac, Milan Mišković, direktor za proizvodnju uglja ogranka RB „Kolubara“ i Bojan Atlagić, v. d. direktora „EPS Distribucije“. Početku gradnje ove trafostanice u koju će samo EPS i „Kolubara“ uložiti 80 miliona dinara prisustvovali su i predstavnici sindikata, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Izvor: Elektroprivreda Srbije

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti