Poljoprivrednici protestuju, Ministarstvo poziva na nastavak razgovora

Poljoprivrednici iz Vojvodine i Braničevskog okruga jutros su započeli protest zbog niske otkupne cene suncokreta od oko 60 dinara po kilogramu, a ujedno i traže da uljare isplate oko 90 dinara po kilogramu. Dok najavljuju radikalnije mere, ukoliko im se ne ispune zahtevi, iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ih pozivaju na nastavak razgovora o zajedničkom prevazilaženju izazova.

Među mestima gde su organizovani protesti za sada su Stara Pazova i Inđija, Novi Sad i Požarevac. Poljoprivrednici koji su se danas okupili u centru Novog Sada najavili su da će blokirati ceo grad ukoliko ih do sutra u 9 ujutru ne primi ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, prenosi Nova.rs.

Nezadovoljni ratari krenuli su jutros u devet časova iz Bratinca u koloni od 200 traktora, da bi oko 11 sati blokirali most na Moravi na ulasku u Požarevac, prenosi Agroklub.

Ogranizatori su protest prijavili MUP-u, a poljoprivrednici tog kraja poručuju da više neće razgovarati sa nadležnim Ministarstvom jer oni znaju njihove zahteve.

Kako ističu, protestnim vožnjama nisu hteli druge da ometaju, već da skrenu pažnju na probleme koje imaju. 

Iz Ministarstva pozivaju predstavnike udruženja iz Požarevca, Pančeva i Srbobrana na razgovor sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede o svim iznetim temama. 

“Zaposleni Ministarstva kao i do sada će uvek biti na raspolaganju svim poljoprivrednicima, spremni da odu u bilo koje mesto koje poljoprivrednici predlože, kako bi dalje nastavili da zajedno rešavamo sve probleme u poljoprivredi. Verujemo da je to jedini način da se prevaziđu izazovi sa kojima se svi suočavamo. Ovim putem pozivamo vas da nas kontaktirate na broj telefona Ministarstva poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede 064  81 88 794, kako bismo u najkraćem mogućem roku organizovali sastanak sa vama”, navodi se u saopštenju.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti