Pola tone gabaritnog otpada prikupljeno sa sutomorske plaže

 

Foto: Bar info

Aktivisti NVO „Novo i ljepše Sutomore“, u saradnji sa Upravom pomorske sigurnosti Bar, sproveli su akciju čišćenja podmorja plaže „Centar“ u Sutomoru, na potezu od restorana „Izvor“ do ponte Golog Brda.

Čišćenje morskog dna trajalo je pet sati, a izvađeno je pola tone gabaritnog otpada (gume, željezne konstrukcije, limenke i razna plastika).

Akciju je koordinisao Nikola Bošković, član glavnog odbora NVO „Novo i ljepše Sutomore“ i profesionalni ronilac-spasilac zaposlen u Upravi za pomorsku sigurnost, koja je za ovu priliku ustupila svoja plovila.

– Zahvaljujemo se direktoru Uprave pomorske sigurnosti Safetu Kočanu i načelniku Žarku Lukšiću na podršci i saradnji, koja ima za cilj ulepšavanje i očuvanje životne sredine, kao i podizanje svesti građana o očuvanju prirodnih resursa kojima smo okruženi i koje koristimo za opštu egzistenciju, saopštili su iz NVO „Novo i ljepše Sutomore“.

Naredna akcija uređenja dela sutomorske plaže održaće se 15. septembra, na Internacionalni dan čišćenja kopnenog i vodenog prostora.

– Kopneni deo podrazumeva čišćenje prostora rta Ratac, a vodeni prostor – sutomorska plaža. U akciji će učestvovati „Zero Weist Montenegro“ koji su nosioci projekta, a kojima se priključuje NVO „OCTO – Čisto more“, Uprava pomorske sigurnosti Bar, NVO „Green Home“ i naša NVO, najavili su iz organizacije „Novo i ljepše Sutomore“ i pozvali sve zainteresovane da im se pridruže u narednoj akciji.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti