Podela subvencijama poljoprivrednicima u Pečenjevcu

Foto: Grad Leskovac

Nakon podele subvencija poljoprivrednim proizvođačima u Grdelici, Vučju i Manojlovcu, juče, 17. decembra, organizovana je u Pečenjevcu.

Ukupno 108 poljoprivrednika je dobilo subvencije u iznosu od 3,9 miliona dinara. Tradicionalno, ugovore je podelio gradonačelnik dr Goran Cvetanović i tom prilikom kazao:

„Poljoprivredni potencijal juga Srbije se ogleda u čistom i plodnom zemljištu pored veštih i posvećenih poljoprivrednih proizođača. Imam običaj da kažem da su poljopriredna gazdinstva fabrike na otvorenom i danas bih želeo da iskoristim priliku da izrazim svoje duboko poštovanje prema ljudima koji rade sedam dana u nedelji više od osam sati dnevno kako bi sebi i svojoj porodici obezbedili egzistenciju. Iz gradske kase je predviđeno 110 miliona dinara za oblast poljoprivrede za predstojeću godinu, što je za 20 miliona više nego ove godine, a za subvencije ćemo u 2020. opredeliti 35 miliona, što je za 5 miliona više od ovogodišnjeg izdvajanja.”

U ime poljoprivrednika se obratio se Ljuba Stojanović iz Pečenjevca i zahvalio se gradonačelniku i lokalnoj samoupravi, istakavši da im ove subvencije mnogo znače.

Izvor: Grad Leskovac

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti