Počinju kapitalni radovi na teritoriji Beograda

Foto: Grad Beograd

Sekretarijat za saobraćaj obavestio je građane o planiranim kapitalnim radovima koji će se izvoditi na teritoriji grada Beograda, počev od 1. marta, a koji će značajnije uticati na stanje saobraćajne mreže.

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane” u 2023. godini nastavlja radove na rekonstrukciji distributivnih toplovoda M1, M2 i M3 na teritoriji Novog Beograda.

Postojeći toplovodi su stari više od 40 godina i zbog lošeg stanja poslednjih godina dešavale su se havarije zbog kojih je bez grejanja ostao veliki broj korisnika (oko 300 predajnih stanica). Da bi se sprečile veće havarije i obezbedilo kontinualno snabdevanje postojećih potrošača, ali i priključenje novih, JKP „Beogradske elektrane” povećava kapacitet sa postojećeg toplovoda DN600 na DN800. Radovi su započeti 2020. godine, a planirani završetak na sva tri magistralna toplovoda je do kraja 2023. godine, navodi se na sajtu grada.

Akcionarsko društvo „Elektromreža Srbije” nastavlja radove na izgradnji 110 kV kablovskog voda između trafostanice „Beograd 1” u Ulici Husinskih rudara i trafostanice „Beograd 6” u Hilandarskoj ulici, kojim će se zameniti postojeći uljani kabl postavljen 1969. godine, a koji je pri kraju eksploatacionog veka. Ugradnjom novog kabla obezbediće se pouzdanost u snabdevanju električnom energijom centralnog dela grada Beograda, kao i naselja Karaburma. U prethodne dve godine ugrađen je kabl duž ulica Marijane Gregoran, Vojvode Micka Krstića, dela Višnjičke i u Ulici Milana Kašanina, a do kraja septembra 2023. godine planiran je završetak preostalih radova u Višnjičkoj ulici, duž Bulevara despota Stefana, te u Palmotićevoj i Hilandarskoj ulici.

Pročitajte još:

S obzirom na veliki broj najavljenih obimnih radova na uličnoj mreži grada Beograda, Sekretarijat za saobraćaj je zimski period iskoristio za koordinaciju radova koji najduže traju i ometaju saobraćaj na najznačajnijim gradskim ulicama. Pre svega, ovo se odnosi na radove JKP-a „Beogradske elektrane” na teritoriji gradske opštine Novi Beograd, kao i radove „Elektromreže Srbije” a. d, duž Bulevara despota Stefana i Višnjičke ulice. Prema planovima, ovi radovi traju duže od sedam meseci i ne mogu se uklopiti u letnji period kada je smanjen broj ljudi, a samim tim i obim saobraćaja u gradu. Zato je odlučeno da će, u skladu sa vremenskim uslovima, radovi započeti 1. marta i to tako što će JKP „Beogradske elektrane” nastaviti radove na magistralnom toplovodu M2 u Ulici Milutina Milankovića i na M3 u Antifašističke borbe, a „Elektromreža Srbije” a. d. u Bulevaru despota Stefana, od Milana Kašanina prema Cvijićevoj ulici.

Iz ovog gradskog sekretarijata apeluju na vozače da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, a svi učesnici u saobraćaju mole se za strpljenje i razumevanje.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti