Počeo drugi Balkan solar summit – Više od 450 učesnika u dva dana u Banjaluci

Foto: Balkan Solar Summit

Drugi Balkan Solar Summit počeo je danas svečanim otvaranjem u Banskom dvoru u Banjaluci. Ispred 450 učesnika nalazi se više od 10 panela, predavanja, key note obraćanja, diskusija i biznis prilika.

Organizator, direktorka agencije MINT, najavila je održavanje trećeg Balkan Solar Summita 27. i 28. februara 2025. i tom prilikom istakla: „Na Balkan Solar Summitu ćete čuti i videti samo najbolje od najboljih, jer je to misija Game Changera.“

Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, istakao je da su ovakvi događaji važni za celu BiH i da je podrška ovakvim događajima dokaz opredeljenja Republike Srpske da ide napred na putu razvoja energetskog sektora.

Pročitajte još:

Foto: Balkan Solar Summit

„To potvrđuje da su ispravne politike i opredjeljenja rukovodstva Srpske da energetika zauzme adekvatno mesto da bismo uspeli da u zadatim rokovima Evropske energetske zajednice uskladimo našu legislativu, pre svega kada je reč o obnovljivim izvorima energije. I da pokažemo spremnost za dalji razvoj energetike, pa i energetske stabilnosti i bezbednosti, kako Srpske tako i Federacije BiH“, istakao je ministar Košarac.

Radovan Višković, predsednik Vlade Republike Srpske, svečano je otvorio Balkan Solar Summit i istakao da je električna energija preduslov razvoja i da će se u narednom periodu više ulagati u obnovljive izvore uz zaštitu životne sredine, te poručio da je dvodnevna konferencija Balkan Solar Summit koja se održava u Banjaluci dobra prilika da se dobiju odgovori na ključna pitanja iz ove oblasti.

„Očekujem da Balkan Solar Summit postane tradicionalno mesto okupljanja. Samit ima podršku Vlade i naših kompanija i drago nam je da smo domaćini ovog značajnog skupa“, rekao je Višković.“

Generalni pokrovitelj Balkan Solar Summita je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Izvor: Balkan Solar Summit

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti