Počelo uklanjanje nelegalne deponije u Petrovaradinu

Foto: Grad Novi Sad

U okviru projekta unapređenja životne sredine počelo je uklanjanje divlje deponije u naselju Petrovaradin. 

Prema rečima Mire Radenović, članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost, za realizaciju ovog projekta Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo je pet miliona dinara, dok je Grad izdvojio 4,7 miliona dinara, što govori o tome da je “uklanjanje deponija skup posao”. 

“Zato svi kao građani moramo biti dovoljno svesni da svoj otpad ne odlažemo na neadekvatana mesta, nego da ga odnesemo na deponiju. Ovakvih i sličnih deponija je svake godine sve manje, zahvaljujući predanom radu JKP „Čistoća“”, rekla je Mira Radenović, navodi se na sajtu grada.

Državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Sara Pavkov je naglasila da su za uklanjanje divlje deponije obezbeđena sredstva putem konkursa Ministarstva zaštite životne sredine.

Pročitajte još:

“U okviru ovog projekta će na na kraju 2023. godine biti uklonjeno više od 900 ovakvih i sličnih divljih deponija na teritoriji Republike Srbije. Za prethodne dve i po godine uložena su značajna sredstva, ne samo za projekte uklanjanje divljih deponija, nego i za projekte pošumljavanja i zamene individualnih ložišta ekološki prihvatljivijim energentima za koje je izdvojeno više od 26 miliona dinara”, istakla je Pavkov.

Direktor JKP „Čistoća“ Donald Božić je istakao da će nelegаlna deponija u Petrovaradinu biti u potpunosti uklonjena u narednih 14 dana. Prema njegovim rečima JKP „Čistoća“ svakodnevno radi na uklanjanju malih deponija. 

“Apelujemo na građane da otpad odlažu na mesta predviđena za to. Odlaganje otpada na gradsku deponiju je besplatno i to je svakako najjednostavniji način odlaganja otpada”, kaže on.

Božić je dodao da postoji i opcija iznajmljivanja kontejnera na 24 časa koja košta 2.400 dinara, a namenjena je onima koji renoviraju nešto u svom domu ili žele da izbace krupni otpad iz domaćinstva.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti