Počeli radovi na dogradnji sistema vodosnabdevanja „Pusta reka“

Stanovnici doljevačkih naselja Malošište, Belotinac, Čapljinac i Klisura imaće pristup ispravnoj vodi za piće.

Foto-ilustracija: Pixabay

Uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, počeli su radovi na dogradnji sistema vodosnabdevanja „Pusta reka“.

„Zahvaljujući EU, realizacijom ovog projekta čistu pijaću vodu će dobiti oko 5.000 ljudi u četiri sela, a pored toga povezaćemo se i sa niškim vodovodnim sistemom i ukoliko bude potrebno, moći ćemo da obezbedimo dodatne količine vode i za Grad Niš“, tvrdi predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić.

Po njegovim rečima, u planu za naredni period je da se u potunosti reši problem vodosnabdevanja i da cela teritorija opštine bude pokrivena vodovodnom mrežom.

„Sprovođenjem ukupno 37 projekata lokalne infrastrukture Evropska unija doprinosi boljem kvalitetu života stanovništva kroz unapređenje komunalne infrastrukture, kao što je projekat u Doljevcu, ali i poboljšanje uslova u kulturnim i sportskim ustanovama, školama i vrtićima“, kaže menadžerka programa EU PRO Olivera Kostić.

Radovi vrednosti oko 270.000 evra, od čega EU ulaže 150.000 evra, a opština Doljevac oko 120.000 evra, podrazumevaju dogradnju 2.460 metara sistema za vodosnabdevanjе te njegovo povezivanje sa niškim vodovodnim sistemom (NIVOS).

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti