Počela izgradnja kanalizacionog kolektora u Užicu

Započeti su radovi na izgradnji kanalizacionog kolektora u Mesnoj zajednici Turica u dužini od 1,300m, čime se rešava višegodišnji problem ovog dela grada Užica. Rok za završetak radova je 90 dana.

Foto: Grad Užice

Prema rečima načelnika Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj Miloja Marića nakon sprovedene javne nabavke i potpisanog ugovor izvođač radova „Dijamant invest“ uveden je u posao.

„Radi se trasa primarnog voda, gde je planirana 31 betonska šahta, a u ostalom delu će biti plastične šahte. U ove radove nije uračunata prepumpna stanica, za koju će Grad naredne godine izdvojiti dodatna sredstva.“Nikola Maksimović direktor JP „Užice razvoj“ ističe da je izgradnja fekalnog kolektora u Turici veliki i značajan projekat za grad Užice, jer ovim projektom počinje da se rešava višegodišnji problem ovog dela naselja vezano i za kišnu i za fekalnu kanalizaciju.

„Ovo je jedan od projekata u sklopu sveobuhvatnog rešenja kanalizacije u Turici. Rešavamo kišnu kanalizaciju u Ulici Ive Andrića, trenutno se radi i kompletna rekonstrucija kišne i fekalne kanalizacije u Ulici Dušana Popovića.“

„Završetak izgradnje glavnog kolektora se očekuje do kraja godine, a iduće godine u planu je postavljanje crpne pumpe i sekundarne kanalizacione mreže, koja bi omogućila svakom domaćinstvu, kojih je oko 100 u Turici, da se priključi na novi kolektor. U dogovoru sa građanima radovi su trebali da počnu u junu, ali zbog rešavanja imovinsko-pravnih odnosa i promene trase na jednom delu, radovi počinju danas“, naveo je juče, 2. septembra, Maksimović.

Izvor: Grad Užice

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti