Počela izgradnja 12 kilometara kolektora i kanalizacione mreže u Vranskoj Banji

 

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas u Vranjskoj Banji da je ulaganje u razvoj saobraćajne, energetske i komunalne infrastrukture preduslov za bolji život na jugu Srbije, ali i za investicije i otvaranje novih radnih mesta.

Mihajlović, koja je u Vranjskoj Banji prisustvovala početku radova na izgradnji 12 kilometara kolektora i kanalizacione mreže, podsetila je na to da je prethodnih nekoliko godina u Pčinjskom okrugu otvoreno više od tri hiljade radnih mesta.

Ona je ocenila da su projekti u komunalnoj infrastrukturi, čija vrednost u Vranju iznosi 30 miliona evra, važni i zbog zdrave životne sredine i budućih generacija, jer se time pravi prostor i za nove investicije.

Uspešno smo završili ulaganja u vodosnabdevanje u Vranju od približno pet miliona evra, pri čemu se oko 15 miliona evra ulaže u izgradnju kolektora i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kako bi svaki stanovnik tog grada imao čistu vodu i kanalizaciju, navela je Mihajlović.

Prema njenim rečima, u prethodne tri godine u održavanje puteva u Pčinjskom okrugu uloženo je približno 1,4 milijarde dinara, obnovljeno oko 55 kilometara pruga, a u završnoj fazi je obnova dve železničke stanice izgrađene 1889. godine – u Vranju i Vranjskoj Banji.

Vranje i Niš su, kako je podsetila, prva dva grada u kojima će za približno mesec dana početi izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a za koje je već izdata građevinska dozvola, i to za 186 stanova u Vranju i 190 u Nišu.

Promenili smo sliku o Vranju i Pčinjskom okrugu i verujem da ćemo u narednom periodu još više govoriti o novim investicijama i radnim mestima, poručila je Mihajlović.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da je izgradnja kolektora važna investicija za Vranjsku Banju i njen dalji razvoj, posebno u oblasti turizma, ali i za stvaranje uslova za nove investicije.

Početku radova prisustvovao je i načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejaković.

Vrednost radova na izgradnji 12 kilometara kolektora i kanalizacione mreže iznosi 2,5 miliona evra, rok za završetak je septembar 2019, a radove izvodi konzorcijum sa „Jedinstvom“ iz Sevojna na čelu.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti