Na području parka prirode „Stara planina“ oko 500 nelegalno sagrađenih objekata

Foto: Pixabay

Prema podacima gradske uprave u Pirotu, na području parka prirode „Stara planina“ postoji oko 500 nelegalno sagrađenih objekata, najviše oko Zavojskog jezera.

Iako je nekoliko puta do sada najavljivano da će proces legalizacije biti završen, do danas niko od vlasnika objekata nije dobio rešenje.

Pre 10-ak godina, na obalama Zavojskog jezera, na Staroj planini, porušeno je više od 200 bespravno sagrađenih objekata, koji su bili na zemljištu Države, odnosno Elektroprivrede Srbije.

Vlasnicima ostalih objekata savetovano je da hitno podnesu zahteve za legalizaciju.

Naselje Skrivena kod brane Zavojskog jezera, sa više od 100 vikendica, najveće je u parku prirode Stara planina. Svi objekti imaju struju i vodu, ali ni jedan nije legalizovan.

U gradskoj upravi u Pirotu objašnjavaju da je legalizacija objekata na području parka prirode Stara planina isključivo u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Što se tiče naše građevinske inspekcije, stranke su saslušane i popisne liste i zapisnici o saslušanju prosleđeni su Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kaže Zoran Krstić, načelnik za urbanizam u gradskoj upravi Pirota.

Izvor: RTS

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti