PKS i KIF partneri PowerUP programa Svetske banke

Foto: pks.rs

Privredna komora Srbije i Komorski investicioni forum (KIF ZB 6) partneri su PowerUP programa Svetske banke, namenjenog malim i srednjim preduzećima i start-up kompanijama koje su u potrazi za novim načinima privlačenja kupaca i klijenata, unapređenjem poslovnih modela i zainteresovane za spoljne investicije. Učešće u programu je besplatno, predviđeno je da traje od oktobra 2020. do februara 2021. godine, a rok za prijavljivanje je 30. septembar.

Da bi kompanije učestvovale u programu treba da su iz jedne od zemalja Zapadnog Balkana, da su inovativne, posluju najmanje godinu dana, zapošljavaju između tri i 100 osoba, imaju proizvod ili uslugu koja im donosi prihod na najmanje jednom tržištu. PowerUP finansira Evropska unija u okviru Programa za razvoj i inovacije preduzeća Zapadnog Balkana (WB EDIF), a sprovodi kompanija Deloitte.

Više od 200 kompanija odabranih za učešće dobiće besplatnu profesionalnu podršku i obuku za dalji razvoj poslovanja usmerenu na jačanje otpornosti na krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa i dalji razvoj poslovanja, kao i povećanje sposobnosti privlačenja investicija. Program pruža značajno praktično znanje, stvara preduslove za ostvarenje vidljivih rezultata u kratkom roku i fokusira se, pre svega, na teme o kupcima i tržištu, finansijskoj uspešnosti, brendiranju, kao i veštini prezentovanja (pitchinga).

Oko 100 kompanija sa najboljim učinkom tokom programa biće pozvano da se u martu 2021. godine takmiči u „PowerUP finalu“ koje će se održati na atraktivnoj lokaciji na području Zapadnog Balkana, i predstavi svoje poslovanje ekskluzivno invstitorima i poslovnim liderima, dok će tri najuspešnije kompanije dobiti „Nagradu za preduzetničku izvrsnost Zapadnog Balkana“ za različite kategorije, kao i ekskluzivnu, prilagođenu poslovnu savetodavnu podršku lokalnih i regionalnih stručnjaka iz vodeće svetske konsultantske kompanije Deloitte.

Saznajte više i prijavite se OVDE.

Izvor: PKS

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti