Panel diskusija “Elektromobilnost, izazovi infrastrukture i tehnologije punjenja” –  SEE ENERGY – Connect & Supply

Foto: Bojan Džodan/MT-KOMEX

Razvoj elektromobilnosti je jedan od prioriteta energetske tranzicije i kao takva zahteva i adekvatan razvoj infrastrukture za punjenje ovih vozila. U budućnosti ćemo gotovo na svakom koraku imati punjače za električne automobile.

Na panelu Razvoj elektromobilnosti u Srbiji, koji će biti održan drugog dana konferencije SEE ENERGY – Connect & Supply V 2022 na temu „Zapadni Balkan u energetskoj tranziciji“, stručnjaci iz ove oblasti učesnicima će odgovoriti na sva pitanja i rešiće sve nedoumice i dileme. 

Ovo je idealna prilika za sve koji planiraju da postave punjače u svojim lokalima, hotelima, restoranima i drugim objektima, ili da nabave električne automobile za svoje poslovanje da postave pitanja Darku Zeljkoviću, Schneider Electric, Dejanu Dešiću, ABB Srbija, Dejanu Milovanoviću, Siemens Srbija, Milošu Kostiću, Charge&GO – regionalna platforma za punjenje električnih automobila i Prof. dr Nenad Ivanišević, Pokrajinski sekreterijat za privredu i turizam. Moderator panela Nevena Đukić, urednica Energetskog portala, sa učesnicima će razgovarati i o E-busu u Novom Sadu, dok će Ivan Smiljković, član izvršnog veća ProCredit banke govoriti o floti električnih automobila i punjačima koji su postavljeni ispred njihovih poslovnica.

Električni automobili postaju vozila sadašnjosti i sve više zemalja ima jasno zacrtane ciljeve za elektifikaciju. To u govoto u stopu prati i automobilska industrija koja ide ka tome da isključivo proizvodi vozila na električni pogon.

Peta po redu međunarodna investiciona konferencija SEE ENERGY- Connect & Supply na temu „Zapadni Balkan u susret novim energetskim izazovima“ održaće se sledeće nedelje, 13. i 14. oktobra u konferencijskim salama hotela „Sheraton“ u Novom Sadu.

Organizatori, Nacionalna asocijacija za biomasu „SERBIO„, Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD (ReDEWeB fond) i nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike i Privredne komore Srbije, tokom dvodnevnog događaja predstaviće stanje, trenutne izazove, te buduće projekte i potencijalna rešenja u budućoj energetskoj tranziciji celog regiona Zapadnog Balkana.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti