Otvoreni fond o biodiverzitetu i u Srbiji

fond o biodiverzitetu

Protekle nedelje predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine sastali su se sa predstavnicima GIZ-a u vezi projekta Otvoreni regionalni fond o biodiverzitetu. Na sastanku su se predstavnici GIZ-a upoznali sa trenutnim stanjem iz oblasti biodiverziteta u Republici Srbiji, problemima i prioritetima iz ove oblasti.

Predstavnici GIZ-a su istakli da bi se projekat Otvoreni regionalni fond o biodiverzitetu u naredne tri godine realizovao u okviru prekogranične saradnje dve ili tri države.

Pomoćnik ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine gospodin Slobodan Erdeljan izjavio je da je počastvovan što je Republika Srbija odabrana kao potencijalni učesnik u ovom projektu, kao i da će predstavnici resornog ministarstva doprineti da ovaj projekat bude realizovan.

Ciljevi Otvorenog regionalnog fonda o biodiverzitetu su implementacija Strategije biodiverziteta Evropske unije 2020 uz pomoć regionalne saradnje. U okviru projekta biće ojačana regionalna saradnja, dijalozi, procesi, struktura i kapacitet u oblasti biodiverziteta kroz mere kao što su podizanje javne svesti i upravljanje prekograničnim zaštićenim područjima. Takođe se očekuje ispunjenje 12 tačaka iz Strategije biodiverziteta Evropske unije 2020.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti