Otvorena izložba o „zelenoj“ arhitekturi u Beogradu

zelena arhitektura u kini i srbiji

Izložba „Zelena arhitektura u Kini i Srbiji“ otvorena je 27. oktobra ove godine na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, a trajaće do 5. novembra.

U okviru izložbe biće predstavljeno 15 projekata iz Kine i isto toliko iz Srbije koji se odnose na održivi razvoj i unapređenje životne sredine. Neki od projekata prezentuju održive sisteme komunikacije, grejanja, hlađenja i osvetljenja. Na izložbi će između ostalih izlagati i Original Design Studio, HM International, Branislav Mitrović i Jelena Kuzmanović, Shanghai Hyp-arch Architectural Design Consultant Inc, Spasoje Krunić.

Cilj ove izložbe je da skrene pažnju na „zelenu“ arhitekturu koja se temelji na održivom razvoju.

Izložbu je otvorio zamenik ministra za državnu upravu za štampu, publikacije, radio, film i televiziju NR Kine gospodin Sun Shoushan i dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu gospodin Vladan Đokić.

Izložbu „Zelena arhitektura u Kini i Srbiji“ organizovali su Državna opšta uprava za štampu, publikacije, radio, film i televiziju Narodne Republike Kine, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, Northern United Publishing & Media (Group) Company Limited, Liaoning Science and Technology Publishing House Company i Archina Media Limited, AAU Group.

Sandra Jovićević

foto: arh.bg.ac.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti